Telefoon: 0593 850202     Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

14 mei 2020
Meeste Nederlanders zullen oude koopgedrag na pandemie niet hervatten (onderzoek Nielsen)

Meeste Nederlanders zullen oude koopgedrag na pandemie niet hervatten (onderzoek Nielsen)

 
Gelezen: 254 keer

Nielsen, het bedrijf voor meting en data-analyse (wereldwijd), heeft in maart van 2020 consumenten in 30 Europese landen ondervraagd om te begrijpen hoe de consument de dagelijkse boodschappen en aankopen voor huishoudelijke producten doet en wat de sentimenten zijn in het kader van de corona (COVID-19) uitbraak.
Het blijkt in Nederland dat minder dan de helft van de consumenten zegt dat ze na de pandemie hun oude koopgedrag zullen hervatten.
Tevens blijkt dat, de gevoelens van consumenten ten aanzien van de uitbraak van het coronavirus, 26% van de consumenten in Nederland van mening is dat de gevolgen van COVID-19 op de lange termijn zullen blijven bestaan.


Consument adopteert nieuw koopgedrag
Nielsen laat zien dat consumenten voor veel categorieën van plan zijn om ook na de corona crisis bij online platforms te blijven kopen in plaats van bij fysieke winkels. "Voor de uitbraak van COVID-19 zagen we de online kanalen in de loop der jaren groeien, maar consumenten waren niet zo ontvankelijk voor online winkelen voor boodschappen: minder dan één op de vijf West-Europese en minder dan één op de tien Oost-Europese consumenten heeft ooit gebruik gemaakt van deze diensten. Maar deze crisis heeft het spel voor e-commerce grotendeels veranderd door de stijging van de online penetratie voor de aankoop van kruidenierswaren. De consumenten hebben nieuw gedrag geadopteerd terwijl ze in quarantaine leven en veilig sociaal afstand nemen, waardoor ze gedwongen zijn om te kiezen voor online platforms voor het kopen van Fast Moving Consumer Goods (FMCG); veel gebruikte artikelen die elke dag nodig zijn zoals bijvoorbeeld shampoo, frisdrank, tandpasta en broodbeleg.
Volgens Nielsen verwachten we dat dit de online kanalen in staat zal stellen om een nieuwe drempel te bereiken in termen van consumenten adoptie met een stijging van het verkoopmomentum dat zelfs na de crisis zal duren".

Grote versnelling e-commerce
Volgens Consumer Insights Leader Benelux; "In Nederland zijn er belangrijke veranderingen in de manier waarop de consument na corona wil gaan winkelen. E-commerce shopping intenties stegen met 7% voor dranken bijvoorbeeld, 5% voor versproducten en 6% voor verpakte voedingsmiddelen. Deze cijfers vertegenwoordigen een grote versnelling voor een e-commerce markt voor boodschappen die al vóór COVID van start ging. Door het definiëren van meer naadloze offline naar online ervaringen en met de juiste technologie kunnen retailers de loyaliteit van nieuwe shoppers echt versterken en hun groei versnellen".

 

Bron en foto; Frankwatching

No-nonsense bedrijfsfilosofie

Grafiek Creatieve Communicatie kijkt altijd verder en breder. Denkt mee en is proactief. Komt met gevraagde en ongevraagde adviezen. Maar altijd met de instelling om het beter te doen en uniek te zijn met een creatieve invulling.
Grafiek is een betrokken en uitermate flexibel bureau dat snel acteert en altijd denkt in oplossingen. Door een lage overhead kunnen we dat uitvoeren tegen hele gunstige en correcte tarieven.

Grafiek, het marketing- reclamebureau met een creatieve geest op een meedenkend niveau.
Creativiteit onderscheidt!

Social